dilluns, 6 d’octubre de 2008

I quan no hi ha havaneres... què fan els havaneros?


Primer, collir el raïm.


Segón, desgranar el raïm.


Tercer, passar-lo per la trituradora.


Quart, recollir el most del raïm blanc.


Cinquè, premsat del raïm negre.

alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5254417219493255586" />
Sisè, recollida del most del raïm negre. Quin color!!!


Setè, fermentació en bota de roure. El resultat...a la propera tramesa.

Un dels entreteniments dels membres d'ATOTAVELA, ha estat cuidar una petita vinya, a St. Feliu de Codines, amb raïm blanc i negre. Hem aixampat un any que la climatologia no ha estat massa favorable per la producció de raïm, però com no necessitem una gran producció, n'hem pogut collir el suficient com per a poder-lo arribar a tastar. Uns trente litres de blanc i uns xeixante de negre. La varema i la obtenció del most, ha estat totalment artesanal, casolana i rudimentària. La qüestió és que de moment ja el tinim a les botes i n'esperem la fermentació. Si surt bo, ens el prendrem a la vostra salut. Esperem que aquest vinet ens serveixi per afinar en els assatjos de la propera temporada.